Talanoaga i Faiga Fa'aitiitiga Pisa ole Saw Panel Sa'o

ili sa'o sa'oe taua fafie masini ma meafaigaluega mo panels faavae-fafie ma laupapa meaafale malosi laina gaosiga.E masani ona faʻaaogaina mo plywood, particleboard, fiberboard, veneer, laminate, blockboard, faʻapipiʻi laupapa mafiafia ma nofoa palasitika mo le faʻaputuina umi, vaʻavaʻavaʻa poʻo le faʻaogaina o le sawing e maua ai paneta ma fua e fetaui ma faʻamatalaga.

I le amataga o le 1980s, na faʻaalia ai e loʻu atunuuili sa'o o le panel.A maeʻa le tele o tausaga o faʻamaʻi, absorption ma atinaʻe, le tekinolosi oili sa'o o le panelua fa'aauau pea ona fa'aleleia.I le taimi nei, e faitau selau pisinisi i totonu o le atunuʻu ua tele na gaosiaili sa'o o le panel, fatuina manuia lelei tau tamaoaiga ma agafesootai mo le alamanuia gaosi panel.Peitai, o leili sa'o o le panelma isi masini fafie o le a emit le tele o le pisapisao i le taimi o le galuega lava e tasi.Matou te iloa o le pisa e i ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina o tagata.O le galue mo se taimi umi i se siosiomaga pisapisao malosi o le a lagona le saua ma le le toʻa, e tau atu i le faʻalogo.Faʻasolosolo malie, faʻaleagaina o le tino, ina ia puipuia le soifua maloloina o le tagata faʻatautaia, o loʻo maua e le au gaosi masini fafie mea autu e aʻafia ai le leai o se avega o le pisa oili sa'o o le panel, ma fa'ailoa mai ni auala e fa'aitiitia ai le pisa mo le mamanu ma le gaosiga oili sa'o o le panel.saunia se faavae faatuatuaina.

Pisa masini oili sa'o o le panel
1. Mechanism vibration pisa
O le pisa vibration o le fausaga e masani ona aofia ai vaega nei e fa
a.O le vibration e faatupuina pe a liliu le mata vaai autu ma le faamanuiaga vaai lau mata, o le rotating e masani ona i ai se eccentricity faapitoa i le va o le ogatotonu o le tele ma le rotating laau ona o mea le tutusa, faaletonu o le avanoa, vevela togafitiga deformation, faagasologa po o. mea sese o le fa'apotopotoga, ma isi. E fa'atupu le malosi o le inertial Centrifugal pe a taamilo le 'au, ma mafua ai ona tete ma pisa.
b. Pisa e mafua mai i le faʻafesoʻotaʻi i le va o vaega faʻainisinia, ma le pisapisao e mafua mai i fesoʻotaʻiga faʻafesoʻotaʻi i le va o solids.
c.O le pisapisao e gaosia i le faagasologa o le felauaiga malosi.I le faaopoopo atu i le pisapisao e mafua mai i le feteʻenaʻiga, taʻavale ma le aʻafiaga i le tuʻuina atu o le malosi, o le le tutusa o le tuʻuina atu o le malosi o le a faʻafefe ai foi vaega masini ma faʻatupu le pisa.
e.O le pisapisao e faia e le afi galue lava ia.

2. Pisa aerodynamic
O le faʻatupuina o le pisapisao aerodynamic e mafua ona o le faʻavaeina o se fanua tafe i totonu o le eria o loʻo siomia ai le mata vaʻai pe a taʻavale, ma le fegalegaleaiga i le va o le mata ili ma le mata ili lava ia i le tulaga tafe.A suia le saoasaoa o le tafe, o le a tafe le ea faataamilo i le mata ili ma le nifo vaai o le a maua ai le tafega vevesi, eddy i le taimi nei ma isi mea ofoofogia, lea o le a mafua ai le kesi e vibrate, ma faia ai le aerodynamic pisa.O le pisapisao aerodynamic emitted e le rotating circular saw blade o loʻo i ai se puna e tasi i le taimi lava e tasi, o le mea lea o le pisapisao aerodynamic emitted e le mata ili i le uati rotating o le taunuuga o le gaoioiga tutusa o punaoa eseese o le malosi, o lea o se lavelave. faiga.

3. Auala e faaitiitia ai le pisapisao oili sa'o o le panel
O le pisapisao o leili sa'o o le panela'o fa'agaioia fa'agaioiga e masani ona aofia ai le pisa vibration ma le pisa aerodynamic.O faiga o ia mea e lua e matua ese lava, o le faʻaitiitia o le leo e leai se uta e tatau ona amata mai nei vaega e lua.
O le vibration ma le pisapisao o le fausaga e mafua mai i mea e pei o le le paleni o le mata ili autu, le fetaui lelei o le au autu, ma le matala o le ave.O le mea lea, e le masalomia le aoga o le faʻamautinoaina o le faʻaogaina o le 'au autu, le lelei o le faʻapotopotoga o le faʻapipiʻiina o le paʻu autu, ma ia faʻatumauina le paleni o le mata ili.Fua e faʻaitiitia ai le pisapisao, e le gata i lea, o le faʻamaʻaina o lau vaʻa e tatau foi ona faʻamautinoa le paleni o le lau, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le malosi faʻamalosi o le mata i le taimi o le taamilosaga ma faʻateleina le pisa vibration.

O le pisapisao aerodynamic e mafua ona o le faʻavaeina o se tafega i le vaega lata ane o le mata ili autu pe a taamilo i se saoasaoa maualuga.O le fegalegaleai i le va o le sawtooth ma le mata ili autu i le tulaga tafe e maua ai se galu malosi, lea e maua ai le pisapisao aerodynamic.O mea autu e a'afia ai le fa'aosoina o le pisapisao aerodynamic o le saoasaoa o le taamilosaga o le mata ili autu, le numera o nifo sawtooth, o le tuufaatasiga o foliga ma le lapopoa o le gap sawtooth ma sawtooth, ma isi. O le mea lea, faaitiitia le saoasaoa o le lau mata ma o le fa'aogaina o le mata'ili ma le tele o nifo e mafai ai ona fa'aitiitia ai le pisapisao o leili sa'o o le panel.


Taimi meli: Ian-19-2022